Sfaturi columbofile - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Sfaturi columbofile

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [2 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Sfaturi columbofile

Cateva sfaturi columbofile

1. Tineti totul simplu. Credeti doar in pasari bune si uitati restul. In sportul columbofil nu exista secrete care sa faca pasarile sa zboare mai bine.

2. Nu incercati sa fugiti inainte de a invata sa mergeti. Greseala multor incepatori este ca vor mult prea multe intr-un timp prea scurt.

3. Uitati totul despre nume si linii. Exista doar doua linii: porumbei buni si porumbei prosti. Din prima categorie sunt prea putini, din a doua prea multi.

4. Fiti duri in selectie tot anul. Nu tineti pasari slabe doar pentru ca bunicul lor a fost campion sau pentru ca au costat mult. Nu ezitati sa serviti o supa scumpa din cand in cand. Multi fac greseala de a tine prea multe pasari, dupa ce au rezultate si incep sa aiba vanzare. Sunt numeroase exemple care au aratat ca transformarea unor crescatorii de succes in ferme de porumbei a inseamnat inceputul sfarsitului. Dusarduyn rareori a zburat mai mult de 6 pasari. Ar trebui sa fie suficient daca pasarile sunt cu adevarat bune.

5. Regularitatea este importanta. Vaduvii nu agreeaza surprizele. Faceti totul cu precizie de ceas. Multe metode sunt bune, dar este si una foarte rea: sa le tot schimbi mereu.

6. Daca zbori fond, da-i voie porumbelului sa se maturizeze 2 ani. Multi porumbei cu sange de fondist adevarat ating potentialul maxim la acea varsta. Majoritatea nu pot castiga premii decente la viteza sau ca pui.

7. Nu angaja niciodata o pasare de o zi la o cursa de doua zile. Pasarile care au zburat curse de doua zile nu vor mai fi bune niciodata la curse de o zi. Inteleg imediat ca urmeaza o doua zi si nu mai trag tare.

8. Nu poti ignora medicina ca in trecut. Pe de alta parte, daca o sa crezi ca veterinarul te poate face campion, te inseli.

9. Daca ai in cotet doar pasari bune, poti practica imperecherea libera si sa astepti sa apara norocul.

10. Adapostul este extrem de important pentru forma pasarilor. Un adapost nu este bun daca este frumos, pentru porumbei frumusetea nu conteaza. Daca ai avut rezultate bune, poti sti pentru restul vietii ca ai un cotet bun. Daca rezultatele scad, de vina esti doar tu sau porumbeii. S-a intamplat de multe ori ca unii crescatori de succes sa-si inlocuiasca vechiul cotet cu unul modern care a dus la disparitia lor din clasamente.

Dusarduyn nu a batut nici macar un cui in cusca sa mai mult de 50 de ani. In 2000, cusca sa era exact ca in urma cu jumatate de secol. Nici un medicament impotriva problemelor respiratorii nu se compara cu oxigenul....mai mult despre Sfaturi columbofile...[1]

Unelte personale